Reisplannen 2019

Het is weer december. We kijken weer terug op een mooi jaar en we kijken vooruit naar het nieuwe jaar.

Op koude, natte winterdagen is er niets fijner dan reisplannen maken. Rondkijken op intranet, trips plannen met Sygic Maps (voorheen tripomatic). Wat een luxe 🙂

In december gaan we nog op wintersport, dus het reisjaar 2018 is nog niet afgelopen. We gaan naar Annaberg im Lammertal. Hopelijk ligt er een dik pak sneeuw en kunnen we genieten van een witte kerst.

In april 2019 staat het volgende reisje gepland. We gaan naar Krakau. We vliegen vanaf Dusseldorf en blijven 5 dagen. Wouter gaat helaas niet mee.

Volgens de legende werd Krakau gesticht na het verslaan van een draak. ‘De binnenstad van Krakau is een bezienswaardigheid op zich met prachtige kerken, stadspaleizen, koopmanshuizen en andere rijkversierde gebouwen. In de gezellige buurt Kazimierz staan de kerken zij aan zij met synagoges en interessante musea over volkerenkunde en de joodse geschiedenis. Aan de overkant van de rivier vind je bezienswaardigheden die de Tweede Wereldoorlog gedenken, zoals het oude joodse getto en het museum in de fabriek van Oskar Schindler. Even buiten Krakau vind je wereldberoemde trekpleisters zoals de gigantische zoutmijnen in Wieliczka en het indrukwekkende museum concentratiekamp Auschwitz Birkenau.'(bezoekkrakau.nl)

We hebben een appartement gehuurd in de wijk Kazimierz.

Ook is er vooruit gekeken naar de zomervakantie. De plek in Istrië is ons erg goed bevallen in 2018. Met name de stacaravan en de locatie waren fantastisch. Gezien de beperkte beschikbaarheid moest ik al boeken.

In 2018 hebben we een strandvakantie gehouden, in 2019 gaan we dat combineren. Voordat we naar Istrië rijden houden een tussenstop in Ljubljana voor een korte stedentrip. Na de strandvakantie reizen we naar het binnenland van Kroatië voor een paar actieve dagen. De camping ligt aan een rivier en in de buurt kun je raften en kayakken.

Verder heb ik ook nog een wens, maar of dat gaat lukken in 2019 is afwachten. Er moet ook nog gewoon gewerkt worden 🙂 Ik ben nogal gecharmeerd van Midden-/OostEuropese steden. Ik zou Lviv nog willen bezoeken. Dat is in Oekranië. De veiligheid is nog wel een issue. Tot vorige week was er een positief reisadvies maar sinds de toegenomen spanningen in de relatie met Rusland is het advies aangescherpt. In het oosten van het land wordt verhoogde waakzaamheid geadviseerd. We wachten de ontwikkelingen af.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *