Laatste dag Tallinn

Vandaag alweer de laatste dag. Het was wederom prachtig weer!We hebben een aantal bezichtigen buiten de stad gedaan. We hebben via Nextbike een huurfiets gepakt. Die staan in rekken en met de scan in een app kun je een fiets pakken.We zijn gefietst naar Kadriorg park. Dat is een park met een paleis van Catherine I. In het paleis zit het museum voor buitenlandse kunst. Die hebben we ivm tijdsgebrek niet bezocht.Wel hebben we het KUMU bezocht. Dat is het museum voor Estse kunst. Een heel mooi gebouw met kunst vanaf de 18e eeuw.De wegen waren een uitdaging om te fietsen. Ze zijn nog niet echt fietsers gewend en de wegen die nog niet opgeknapt zijn, zijn erg slecht.Doorgefietst naar de TV tower.
De toren is het hoogste gebouw in Estland en is 314 meter hoog. Je kunt met de lift omhoog tot 172 meter. Vandaaruit heb je een prachtig uitzicht.De rest van de middag rond gefietst langs de zee, gegeten in de jachthaven en nog een laatste wandeling door Tallinn gemaakt.We vlogen om 21.15 uur weer terug naar huis.

Tallinn is zeker de moeite waard. Een stad waar een middeleeuws centrum en de wijken eromheen bijzonder zijn. Waar industriƫle wijken gecombineerd worden met moderne architectuur en hipster kunst. Een westerse stad met een Russisch tintje.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *