Terugblik op Zomer 2017 – Landes

Zomer 2018, Frankrijk

Deze zomer zijn we naar Landes geweest. Weer eens wat anders dan Kroatië.

Op de heenweg hadden we een B&B geboekt, vlakbij het park Puy du Fou. We hebben het park eerder bezocht toen de kinderen klein waren en wilden graag nog eens terug.
La Baudonnière is een 16e-eeuws landhuis. Heel sfeervol, beheerd door een Ierse. We hadden een 5 persoons-familiekamer met badkamer en keukentje. Bovendien was er een zwembad dus de kinderen konden heerlijk even zwemmen na de reis.

Na een heerlijk ontbijtje zijn we al vroeg naar Puy du Fou gegaan. Van tevoren kun je via een app een programma en een route aanmaken, zodat je zoveel mogelijk kunt zien op één dag. Het is niet mogelijk alle shows te zien, daar heb je wel 2 dagen voor nodig. Wij hebben bezocht wat we graag wilden zien. Puy du Fou is een schitterend natuurpark van meer dan 50 hectare waar zowel overdag als ’s avonds meer dan 20 voorstellingen worden gegeven, er zijn 4 authentieke dorpjes met oude ambachten en meer dan 1500 dieren. De voorstellingen stellen een reis door eeuwen geschiedenis voor.

Na nog een nacht in het B&B zijn we doorgereisd naar Landes, Contis Plage bij St Julien-en-Born. Een camping met zwembaden en een paar honderd meter van zee. We hadden de mountainbikes mee dus we konden makkelijk op-en-neer fietsen. Het was prachtig zomers weer de eerste week. Daarna een week met minder zon, maar droog en met een aangename temperatuur. Steven was daar niet zo over te spreken dus waarschijnlijk volgend jaar weer iets zuidelijker 🙂
Ivo en Silje vonden de golven in zee prachtig. Soms echt heel erg hoog dus lekker springen en met het bodyboard. Wouter vond het minder prettig, hij bezeerde zich toen hij ondersteboven klapte door een golf. Hij snorkelt liever in een rustige zee.

De camping was heel netjes. We hadden een stacaravan met zicht op een rivier. Rustig plekje.

Er was een groot zwembad met glijbanen. De camping was erg gericht op sportieve families. Tennisbanen, boogschieten en allerlei buitenspelletjes die je gratis kon afhalen en gebruiken. We hebben bijna dagelijks getennist en meegedaan met boogschieten. En in de rivier kon je op een paddle board.

Contis is een echt surfersdorpje. Klein en gezellig. Veel eettentjes. We hebben een paar keer lekker gegeten bij La Cantina
Kleurrijk, in de schaduw, alles vers.

In de buurt ligt Bayonne, uurtje rijden. Bayonne is een stad in het departement Pyrénées-Atlantiques. De stad ligt op een locatie waar de twee rivieren Nive en Adour samenkomen. Bayonne geldt als de hoofdstad van het Franse deel van Baskenland. Mooie huizen aan de rivier met vakwerk en luiken in de nationale kleuren van rood en groen. En de kathedraal Sainte-Marie. Gegeten en gewinkeld.

Door autopech moesten we dag langer in Frankrijk blijven. Dat was goed geregeld door de reisverzekering. We hebben overnacht in een hotelletje en daarna in 1x naar huis gereden zonder problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *